Från våra träffar

På vår januariträff 2019 hade Stefan Crona från Säffle bibliotek en föreläsning om vad vi kunde hitta på biblioteket som släktforskare. Vi har nu fått tillgång till hans föredrag och lägger ut detta som du kan gå in och kika på.

 

2019-09-30

Några i gruppen träffades i måndags på biblioteket. Programpunkten ”Kört fast i din släktforskning” hann vi inte med men vi diskuterade en del andra saker.

 

Vi fick information om gravstensinventeringen av Arne Berg. Han efterlyste folk som kan ta på sig att fotografera gravstenar som kyrkogårdsförvaltningen vill ta bort. Det kan röra sig om ett fåtal per år. Är du intresserad av att hjälpa till så kontakta Arne

 

Vi har planer på att starta en kamratcirkel i DIS efter jul. Ledare blir Gunnar Jonsson och träffarna blir varannan vecka. 

 

Sista träffen för hösten, den 25/11, är programpunkten ”Medlemmar berättar”. Har du något intressant, roligt eller spännande från din forskning att berätta så hör av dig till Eva Sundling.

 

2019-08-26
Vi var 16 st som hade samlats på Kila Kyrkogård och som fick lite intressant historik av Arne Berg om de olika personer som var begravda här . Det var berättelser om riksdagsledamot, bonddräng, glasbruksfabrikör etc.

Kila kyrka har en hemsida där man kan gå in och ”kyrkogårdsvandra” på egen hand.

https://www.kyrkogardsvandring.se/kila

Vi hade strålande väder och avslutade kvällen nere vid sjön med kaffe och överlämnandet av en blomma till K-G Lindgren för sitt långa trogna arbete som sammanhållande för vår släktforskargrupp.